Menu

SIAD-demonstration mod moské i Aalborg

SIADs demonstration i Aalborg

Det var en lettere dramatisk dag, da foreningen Stop Islamiseringen af Danmark afholdte deres demonstration i Aalborg den 21. maj 2010. Et talstærkt politi var mødt op for at holde styr på de forskellige grupperinger.

De danske moskéer skal lukkes

SIAD ønsker at de danske moskéer skal lukkes. Den første af en række demonstrationer blev afholdt i Aalborg, hvor de krævede en sunni muslimsk moské lukket, fordi de mener der bliver prædiket en ekstremistisk version af islam. Det baserer de blandt andet på, at manden der tidligere på året forsøgte at myrde tegneren Kurt Westergaard, har været medlem i moskéens bestyrelse.

Efter demonstrationen kunne politiet konstatere, at dem der blev demonstreret imod tog det med sindsro. Især roser politiets indsatsleder Bruno Brix imamen i moskéen på Danmarksgade i Aalborg for at opfordre deres brugere til at blive indendørs og forholde sig passive.

Jagtet gennem byen

Der opstod dog uro, da de cirka 15 SIAD demonstranter blev jagtet af ukendte personer, der kan have tilknytning til det venstreradikale miljø. Betjentene måtte flere gange finde nye veje hvor demonstranterne kunne gå i fred. Politiet frygtede for demonstranternes sikkerhed og måtte stoppe demonstrationen, hvorefter de ukendte personer blev eskorteret væk fra Aalborg midtby af politiet.

Kort efter demonstrationens start blev formanden for SIAD, Anders Gravers, angrebet af tre ligeledes ukendte mænd, der bliver sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, oplyser Bruno Brix.

Initiativet for Mangfoldighed

En gruppering der gik under navnet "Initiativet for Mangfoldighed i Aalborg" afholdte en moddemonstration, hvor sognepræst Niels Grymer og Daniel Nyboe Andersen, byrådsmedlem for Det Radikale Venstre i Aalborg, holdte taler til fordel for mangfoldigheden i Aalborg.

Se Billederne

Last modified onSunday, 23 May 2010 10:54

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?