Menu

Danske nazister voldsopruster

Danske nazister går efter gadevold og opruster deres voldsretorik på Internettet.

Charlott Johannesen skal ikke regne med at overleve et møde med danske nazister. 

"Hun kan være glad for hun stadig er i live til næste gang hun bliver overfaldet, der er hun nok ikke så heldig at ingen ved hvem soen er... Det gør vi nu..." Sådan skriver den kriminelle nazi-racist Andre Ejby på sin Facebook væg efter det er kommet fra at antiracisten og forfatteren Charlotte Johannsen som i 2012 infiltrerede det Aarhusianske nazimiljø er en af de fire som blev udsat for vold og knivstukket i Sverige af svenske nazister.

Andre Ejby var tidligere medlem af Danish Defence League og var med den 22 marts 2012 i Aarhus da den ekstremistiske gruppe English Defence League gæstede Danmark.

Efter et længere ophold i fængslet har Ejby der kalder sig for Andre Daner på Facebook, nu bevæget sig endnu længere ud til højre og er i dag en af aktørerne bag en ny alliance imellem flere højreekstremistiske grupper på Sjælland.

Ny alliance går efter vold på gaden.

Den nye ekstreme alliance består primært af voldsparate nazister fra DNSB, Danmarks Nationale Front og Ejbys egen Facebook Grupe (Borgerværnet Danmark). Foruden Andre Ejby ses også nazisten Morten Guldborg være aktiv i denne nye alliance. Det er især via Facebook at de voldsparate nazister har mødt hinanden og i hemmelige grupper aftaler de hvordan de kan mødes med hinanden udenfor Facebook.

Fokuset for det nye sammenarbejde på den yderste højrefløj er overfald på antiracister i Stor København og trusler på Internettet.

Overfald er sket i forbindelse med antiracistiske demonstrationer og ved at opsøge antiracister på deres hjemmeadresser.

Især miljøet omkring Mozarts Plads i Sydhavnen har oplevet en stigning i nazivold.

Foto: Andre Ejby Facebook Public 2014

Foto: Facebook Public 2014. Nazisten Michael Larsen fra Danmarks Nationale Front i sin Lejlighed. 

For blot et par uger siden var der en anden nazist fra Danmarks Nationale Front som skød på en antiracist med et hagelgevær fra sit vindue i Sydhavnen.

Foto: Facebook public 2014: Hjemme hos Michael Larsen. Banner for Danmarks Nationale Fronts ses hængende på væggen.

 

Info: 446 er en talkombination som står for "Danmark for danskerne" parolen bliver benyttet af flere højreekstreme grupper på den yderste højrefløj iDanmark herunder Danmarks Socialistiske Bevægelse DNSB.

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?