Menu

Afvist asylansøger død i dansk asylcenter

Sultestrejkende afviste kurdere foran Christiansborg i september 2010

Ung afvist asylansøger er idag fundet død i dansk asylcenter. Selvmord på grund af frygt for tvangsudvisning angives som mulig årsag.

En ung afvist kurdisk asylansøger er tidligere i dag blevet fundet død på sit værelse i Auderød Asylcenter. Det oplyser kilder med tæt forbindelse til de afviste kurdere, som tidligere på året sultestrejkede foran Christiansborg.

Alt tyder på at der er tale om et selvmord. Den unge kurder blev 26 år og kom til Danmark for at søge asyl, efter at han var flygtet fra den kurdiske del af Syrien.

Det er endnu uvist hvorfor manden valgte at begå selvmord, men han kan have frygtet tvangsudvisning til Syrien. Det forlyder at flere af kurderens venner er meget påvirkede af den tragiske hændelse og har svært ved at forstå, at deres ven har begået selvmord.

Det er ikke første gang at frygt for at blive tvangsudvist til Syrien får kurdiske asylansøgere i Danmark til at tage nogen skridt. I september valgte en gruppe kurdiske asylansøgere at indlede en sultestrejke foran Christiansborg i København i protest mod at have fået afslag på asyl. Flere af de sultestrejkende blev indlagt på sygehuset, inden aktionen blev afblæst, fordi det ikke var lykkedes de sultestrejkende at skabe opmærksomhed omkring deres sag og få politikerne i tale.

De Forenede Nationer (FN) fraråder hjemsendelse af kurdiske flygtninge til Syrien. Tidligere i år kaldte FNs udsending Oliver de Schatter den syriske stats behandling af syriske kurdere for uacceptabel i en rapport september 2010 efter et besøg i Syrien.

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?